A CASA-ról röviden:

A romániai Hallgatói Képviselet azon gondolkozott 2009-ben, hogy az építész hallgatók számára milyen kihívások rejlenek egy építészeti versenyben, hogy a pályázati folyamatokba milyen későn kapcsolódnak be a hallgatók és hogy milyen kevés idő jut pályázatokra az egyetem mellett. Ekkor született meg az ötlet egy olyan pályázat megszervezésére, amely egy közös témában és workshoppal köti össze a tervezést a pályázat kihívásaival.

A 2009-es indulás óta a verseny túlnőtt önmagán: 2013-ban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem is csatlakozott a versenyhez. Idén ötödjére kerül megszervezésre a CASA (magyarul: Éves Épitészethallgatói Verseny), amely a másodéves hallgatókat szólítja meg egy közös, lakóépülettervezés tematikájú pályázattal és design workshoppal.

A CASA célja, hogy a hallgatók megtapasztalják, hogy ez nem csak egy verseny, hanem egy lehetőség is terveik összemérésére. Olyan környezetet próbálunk teremteni, melyben új barátságok és nemzetközi kapcsolatok keletkezhetnek.

CASA 2015: WorkshopA CASA 2015 pályázat keretében 2015. április 25-én szombaton 11:00-tól pályázati workshopot tartunk a Lakóépülettervezési Tanszéken a BME K2.74-es teremben. 

A workshopot oktatók is meglátogatják a Lakóépülettevezési Tanszékről, és tanácsaikkal segítik a tervek elkészülését. 
A korábbi CASA versenyen részt vett hallgatók is jönnek néhányan és szívesen beszélgetnek a tevekről.

Arra kérünk benneteket, hogy a workshopra érkezzetek felkészülten: hozzatok rajzeszközöket és a házatok megértéséhez szükséges eddig elkészült anyagokat.

A workshopon való részvételi szándékot kérjük jelezzétek a casa@lako.bme.hu e-mail címen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése