A CASA-ról röviden:

A romániai Hallgatói Képviselet azon gondolkozott 2009-ben, hogy az építész hallgatók számára milyen kihívások rejlenek egy építészeti versenyben, hogy a pályázati folyamatokba milyen későn kapcsolódnak be a hallgatók és hogy milyen kevés idő jut pályázatokra az egyetem mellett. Ekkor született meg az ötlet egy olyan pályázat megszervezésére, amely egy közös témában és workshoppal köti össze a tervezést a pályázat kihívásaival.

A 2009-es indulás óta a verseny túlnőtt önmagán: 2013-ban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem is csatlakozott a versenyhez. Idén ötödjére kerül megszervezésre a CASA (magyarul: Éves Épitészethallgatói Verseny), amely a másodéves hallgatókat szólítja meg egy közös, lakóépülettervezés tematikájú pályázattal és design workshoppal.

A CASA célja, hogy a hallgatók megtapasztalják, hogy ez nem csak egy verseny, hanem egy lehetőség is terveik összemérésére. Olyan környezetet próbálunk teremteni, melyben új barátságok és nemzetközi kapcsolatok keletkezhetnek.

Workshop

Egész napos CASA pályázati Workshopot hirdetünk a Lakóépülettervezési Tanszéken!

A workshop időpontja: 2014. április 26. (szombat) 09:00-tól 19:00-ig.

A workshopot a nap folyamán oktatók is meglátogatják a Lakóépülettevezési Tanszékről, és tanácsaikkal segítik a tervek elkészülését. A korábbi CASA versenyen részt vett hallgatók is jönnek néhányan és szívesen beszélgetnek a tevekről.

A workshopra jelentkezni kell egy a casa@lako.bme.hu email címre küldött üzenettel aprilis 24-ig (csütörtökig).

Arra kérünk benneteket, hogy a workshopra érkezzetek felkészülten: hozzatok rajzeszközöket és a házatok megértéséhez szükséges eddig elkészült anyagokat.

Tea és rágcsálnivaló lesz!
Sok szeretettel várunk mindenkit, gyertek!

a CASA csapata

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése